ИСТОРИЯ

Нашият път към качеството
 

Още откакто свалихме първата гума от работната маса, ние се стремим към все по-добри работни характеристики на гумите.
 

През 1870 г. Бенджамин Франклин Гудрич – визионер и предприемач-самоук – създава първата фабрика за гуми в Северна Америка в Акрон, Охайо. Още тогава работните характеристики на гумите са приоритет. По-късно синът му Чарлз Крос Гудрич създава първия фирмен изследователски център в Съединените щати.
 

Още през 1903 г., BFGoodrich® преборва конкуренцията и е избрана за гума на „Форд“ модел А – първият автомобил, прекосил Северна Америка от изток на запад.

Разбира се, първите стъпки на авиационната индустрия също привлякоха нашия интерес. През 1909 г. BFGoodrich® поставя рекорд за скорост от 75 км/ч със самолет на Curtiss Aeroplane Corporation на международното състезание по аеронавтика в Реймс, Франция. BFGoodrich® е само на крачка от това да стане легенда, когато през 1927 г. прелита океана на самолета „Духът на Сен Луи“ на Чарлз Линдберг с първия в историята трансатлантически полет. А през 1977 г. нашите гуми дори излетяха в космоса с космическата совалка „Колумбия“.
Като обмисля непрекъснато нови идеи и възможности, екипът на BFGoodrich® постоянно се изправя пред нови предизвикателства и покорява многобройни и значими върхове по пътя на усъвършенстване на гумите.

bfgoodrich truck tyres history heritage planeincolours

история на камионите ; bfgoodrich камион ; самолетно състезание
BFGoodrich
Безопасното прибиране у дома на здрави гуми BFGoodrich® е най-доброто преживяване.

bfgoodrich truck tyres history heritage shop

„Форд“ модел А ; първо прекосяване на Америка ; градски превоз
BFGoodrich
Гумите BFGoodrich® са най-изгодно вложените пари в превоза на насипни товари.

BF Goodrich VideoExterne VDEF 171017