СЪСТЕЗАНИЯ

Да профучиш през финала

Ние от BFGoodrich® винаги сме държали на автомобилните гонки. Повече от век качеството и универсалността на нашите гуми са покорявали състезателни писти и пустини по цял свят.

bfgoodrich truck tyres competition circuit

състезания с камиони ; тестове на камиони ; спортни гуми
BFGoodrich
Гумите BFGoodrich® се състезават до финала.

Още при зараждането на моторните спортове покорихме публиката, като спечелихме вече легендарното състезание „500-те мили на Индианаполис“ два пъти подред – през 1914 и 1915 г.
И така харесахме състезанията, че повече не се спряхме! Продължихме да печелим победи от всякакви гонки. Върхът определено беше през 1994 г., когато новозеландецът Род Милън победи в най-престижното в света и най-трудно състезание по планинско изкачване – „Пайкс Пийк“, с „Тойота Селика“.

Не са ни чужди и рали рейд гонките – и там сме оставили трайни следи. Още през 1972 г. спечелихме „Baja 1000“, а след това и купите на „SCORE Baja 500“ през 1983 и 1988 г., с пилоти Корки и Скот МакМилин. Първата си Световна купа по рали рейд спечелихме през 1999 г. Между 1986 и 2007 г. нашите състезателни гуми ни донесоха не по-малко от 21 последователни победи на „Baja 1000“ и се превърнаха в еталон в света на американските офроуд надпревари!

Vidéo Competition

Нашите гуми и отборите им спечелиха шампионските титли на Световната купа по крос кънтри рали на FIA, както и на „Australasian Safari“за 2011 и 2012 г.. Първата победа на „Дакар“ ни донесе Жан-Луи Шлесер през 1999 г. Оттогава сме пресичали Африка няколко пъти, а през 2017 г., въпреки тежките метеорологични и пътни условия, спечелихме 13-та си победа с отбора на „Пежо“. 

В състезанията от Световните рали шампионати от 2006 до 2010 г. гумите ни доказаха качествата си, като спечелиха всички титли за пилоти и производители. Застанахме на почетния подиум със „Ситроен“ и „Форд“, както и със Себастиен Льоб, който спечели пет етапа поред.

Video Historique Competition

Още при първото издание на „Intercontinental Rally Challenge“ през 2007 г. спечелихме купата с „Пежо“.
А наскоро, за втора година поред, триумфирахме с „Пежо“ и Сирил Депре на ралито „Пътят на коприната“ през юли 2017 г. Това състезание с камиони от Москва до Сиан спираше дъха на всички, докато отборите си оспорваха челните позиции в 15-дневната надпревара по трасе от 9000 км.